Press

 

PRESSMEDDELANDE 2013-04-18

Kronobergshus blev räddaren i nöden för konkursdrabbad nybyggarfamilj

En uppmärksammad byggtvist där en familjs husdrömmar krossades av en tillverkares konkurs går nu mot sin upplösning. Det var under hösten 2011 som familjen Essius förskottsbetalade för en husleverans – utan att få något hus. Stommen var redan tillverkad hos en underleverantör, men innehölls av denne för skulder som husföretaget hade mot underleverantören. Familjen Essius upptäckte snart att konsumentskyddet var värdelöst i detta läge. Ingen av de obligatoriska byggförsäkringarna täckte förlusten eftersom huset hade betalats i förskott. Familjen erbjöds att köpa den färdiga stommen av underleverantören eller en ny byggsats av VD:n för det konkursade husföretaget, men avböjde.
– Förtroendet för dessa leverantörer var förbrukat. Och eftersom vi redan hade betalat för byggsatsen en gång kändes detta inte rätt för oss, minns Tim Essius.

Den ekonomiskt bästa lösningen blev att börja om från början med en ny leverantör. Valet föll på Kronobergshus i Växjö som erbjuder arkitektritade villor i modern, klassisk och New England-stil. Företaget avstod från en stor del av sin vinst samt förhandlade fram förmånliga villkor från andra leverantörer för att hjälpa familjen.
– Vi hade följt den här tråkiga utvecklingen på nära håll och kände starkt för familjen som hade gjort rätt för sig och ändå drabbats så hårt. Högsta prioritet för alla inblandade var att familjen Essius skulle få sitt hus, berättar Niclas Eliasson, VD på Kronobergshus.

 Just nu håller det nya huset på att uppföras i skånska Ljunghusen. Det blir en specialritad villa med 1,5 våningar och tydlig miljöprofil. Bland annat är väggarna isolerade med cellulosa, och som fönster valdes en produkt med lågt U-värde. Samtliga vitvaror är i högsta energiklass, och solceller på taket ska täcka familjens elbehov samt ge ett säljbart överskott. Familjen Essius, som hunnit få tillökning under den utdragna processen, är mycket nöjd med bygget och ser fram emot att äntligen få flytta in i sitt efterlängtade hus.
– På tomten byggs det för fullt och det är roligt att följa med på den nya resan, berättar Anna Essius. Huset kommer att bli jättefint!

Tim och Anna Essius med barnen framför det nya huset.

 

Mer information:

Niclas Eliasson, VD Kronobergshus AB                                        Tim Essius, husköpare
Tel. 0470-22 320                                                                                   Tel. 0768-986525
info@kronobergshus.se
www.kronobergshus.se

 

Ladda ner pressmeddelandet som PDF

Länk till pressbilder