Kategorier
Artiklar

Hur länge håller ditt golv?

Det finns många typer av material att köpa till golvet, och så finns det fiskbensparkett. Ett vanligt laminatgolv håller några år och är ganska billigt. Vilken fiskbensparkett väljer du?

En sak är hundra procent säker och det är att du behöver ett golv till din bostad. I det klimat som vi lever i fungerar det dåligt med en bostad utan isolering och det gäller även golvytan. Så frågan är bara, vilket typ av golv kommer du att välja? Ett hem har förstås olika typer av utrymmen. Hall, kök, badrum och övriga rum. Ett våtutrymme eller en plats där fukt och snö dras in är inte det bästa stället för ett trägolv. Det är dock de enda utrymmena där det inte passar med fiskbensparkett. Trägolv är suveräna. Materialet är förnybart och kan slipas. Det är skönt att gå på och ljuddämpande, men framförallt så är det vackert.

Livet med fiskbensparkett

När du anlitar ett erfaret golvföretag för att lägga ditt golv med fiskbensparkett kommer du få bevittna ett verkligt hantverk. Ett riktigt trägolv består av tjocka stavar av trä. De ska limmas eller spikas i mönster, ett efter ett, tills hela golvet är klart. Ett sådant golv kräver helt klart hantverksskicklighet. Förutom att du får ett otroligt snyggt och högklassigt golv så får du många andra fördelar med en fiskbensparkett. Hållbarheten är anmärkningsvärd. Andra golv kan behöva bytas ut – de får skador och blir fula. Ett trägolv kan man slipa, om och om igen. Fiskbensparketten blir det sista golvet du behöver köpa.