Om oss

Syftet med den här sidan är att ge mer kött på benen inför husbyggnationer och inför andra typer av renoveringar. Att bygga hur är den enskilt största investeringen man gör i livet. Tyvärr så tar många förhastade beslut i detta och hamnar i ett hus som man

A) inte gillar egentligen
B) inte håller det skick man förväntat sig eller
C) inte är tillräckligt stort för de behov man för tillfället har. 

Det finns så mycket att tänka på inför ett husbygge. Många vaggas in i en falsk trygghet då man väljer ett nyckelfärdigt hus; man tänker att den partner och leverantör man valt ska fatta alla svåra beslut och att allt ska bli exakt som man tänkt sig. Så blir det sällan. Även om man väljer en smidig lösning – som ett nyckelfärdig hus har potential att vara – så måste man vara beredd på att det kommer att krävas uppoffringar. Både ekonomiska och rent sociala sådana. Vår ambition är att underlätta den processen genom tydlig information. 

Husdrömmen kan bli en mardröm. Men det kan också bli ett projekt som överträffar även de mest vilda drömmar man haft. Vi hoppas att vi hjälper dig en bit på vägen mot det senare! Samtliga som jobbar med sidan har erfarenheter av husbyggnationer och detta antingen professionellt eller civilt – som privatpersoner som byggt egna hus och därmed vet hur vissa saker ska skötas. Ta del av våra råd och kom på plats i det hus du alltid drömt om! 


De flesta har en vision hur deras framtida drömbostad ska se ut.

Man drömmer om ett hus som är fullt ut inrett och anpassat efter de egna behoven. Få har möjlighet att förverkliga drömmen. Det kostar dels mycket pengar att bygga ett hus och dels så finns det även andra detaljer som kan sätta käppar i hjulen. Hur familjen ser ut avgör också: partnern kanske har andra idéer och tankar kring hur hens drömhus ska se ut. Det blir sällan som man tänkt sig – men det kan bli väldigt bra ändå.

Har du möjlighet att de facto göra dröm till verklighet? Har du och din familj lyckas spara ihop pengar, hittat en tomt och funderar på att bygga ert drömhus? Då är det dags att börja planera på riktigt. Det finns extremt mycket att tänka på vad gäller ett husbygge. Felet är att många som bygger hus gör det för snabbt.

Det vill säga: man vill skynda på processen och kunna flytta in så fort som möjligt. Det är naturligt – men det kan skapa problem också. Man missar detaljer, man stressar sig igenom beslut som visar sig bli både kostsamma och ödesdigra och man hamnar i konflikt med entreprenörer. Fler än en familj har hamnat i rena mardrömmar där man slutligen inte känner någon som helst glädje vid inflytt. Drömhuset har blivit ett mardrömshus.