Kategorier
Måleri

En färgstark värld tack vare linjemålning

Linjemålning är inte bara streck på vägen, det är konsten att vägleda på ett snyggt och tydligt sätt. Vill du veta mer? Fortsätt läsa för mer information.

När det handlar om linjemålning, tänker nog många på de där linjerna som löper längs våra vägar och motorleder. Men det finns så mycket mer bakom dessa till synes enkla markeringar. Det är en hel vetenskap att få till den perfekta blandningen av färg som håller i ur och skur och är synlig för alla trafikanter, oavsett tid på dygnet. Och det gäller inte bara vägarna. Tänk på skolgårdens markeringar för bollekar, eller hur linjerna hjälper dig att parkera bilen i rätt ruta på stormarknadens parkering.

Alla kan måla, men inte alla kan göra en linjemålning

Det ligger en del teknik bakom det hela. För att få till de där precisa och hållbara linjerna krävs rätt utrustning och material. Vi pratar högteknologiska maskiner som kan kalibreras för att måla linjer så raka att de skulle göra en linjal avundsjuk. Dessutom används miljövänlig färg som inte bara torkar snabbt utan också håller länge, trots tuffa tag från både väder och bildäck.

En annan utrustning i verktygslådan är termoplast, som inte bara målas utan smälts fast på underlaget för en ännu längre hållbarhet. Och precis som när man lagar en komplicerad middag, är förberedelsen A och O. Resultatet? En nyskapad miljö som inte bara är säkrare utan också lite mer färgglad.

För att kunna få mer information besök hemsida: linjemålning.com