Kategorier
Badrum

Komplett badrumsrenovering i Uppsala utan fusk

Har du problem med fukt i badrummet i villan i Uppsala? Ta hjälp av en byggfirma som utför kvalitetssäkrade badrumsrenoveringar. Här är några smarta tips.

Ett badrum håller normalt i mellan femton och tjugo år, därefter anses ytskikt och andra material vara uttjänta. Men det händer tyvärr att man råkar ut för hantverkare som slarvar eller inte har rätt behörighet. Tyvärr får man inte ut något på hemförsäkringen om vattenläckan eller fuktskadorna beror på felaktig renovering utförd av hantverkare som saknar våtrumscertifikat.

Ska man renovera badrummet måste man vara noga med att kontrollera att firman eller hantverkaren har certifiering. Det bästa brukar vara att anlita en byggfirma som erbjuder kvalitetssäkrad badrumsrenovering. Då utför endast byggfirmans egna anställda renoveringen och man riskerar inte att obehöriga underleverantörer kallas in, vilket annars inte är ovanligt.

Viktigt med planeringen inför badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering gör man inte särskilt ofta och därför blir det extra viktigt att renoveringen går bra och att man får det badrum man drömmer om. Det är nu man har chansen att ändra på planeringen och få ett badrum i den kulör eller det material man vill. Fundera ordentligt och välj inredningen med omsorg. Det är lätt att fastna i trender och glöm därför inte bort att det kommer dröja många år till nästa renovering.

Badrummet ska vara både fint och praktiskt, det är trots allt ett av hemmets viktigaste rum. Då det används dagligen brukar det löna sig att satsa på hållbara material av kvalitet. Gör också en ordentlig budget över hur mycket renoveringen får kosta. Detta då badrumsmaterial och inredning finns i alla möjliga prisklasser.

Så mycket kostar en kvalitetssäkrad badrumsrenovering i Uppsala

En badrumsrenovering är inget för hemmafixare då det är viktigt att tätskiktet blir korrekt. I stället ska man anlita en byggfirma som är expert på badrumsrenovering i Uppsala och som erbjuder totalentreprenad. Då slipper man anlita varje hantverkare för sig, vilket sparar massor av tid men det blir också billigare.

Det är viktigt att man väljer en byggfirma som erbjuder kvalitetssäkrad badrumsrenovering. Ta in offerter från några olika firmor och jämför priser. Fråga även om vilka villkor som gäller och om byggfirman har möjlighet att köpa in byggmaterialet. Det kan nämligen göra att det blir billigare. Som privatperson kan man så klart även använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden.