Kategorier
Renovering

Renovera din lägenhet i Stockholm smart!

Om du ska renovera din lägenhet i Stockholm ska du vara smart, för det finns så många smarta funktioner idag som man direkt borde planera in vid en renovering.

Idag finns det så många smarta lösningar i våra liv, så pass många att det är svårt att hålla räkning på dem. Den mest uppenbara smarta lösningen är våra mobiltelefoner. Fast nuförtiden är den så pass självklar att man kanske knappt tänker på den som en smart enhet.

De lösningar som lite enklare ploppar upp i huvudet, är olika smarta funktioner i våra hem såsom automatiska system och fjärrstyrning. Du kan till exempel styra all elektronik från din mobil. Och detta när du inte ens är hemma.

Så om du ska renovera din lägenhet bör du definitivt fundera på vilka smarta alternativ som går att göra och som du skulle ha nytta av. Men fundera även på vilka funktioner som skulle öka värdet på lägenheten vid en eventuell framtida försäljning. Att försöka sticka ut i Stockholms bostadsdjungel är alltid klokt.

Smarta val när du renoverar lägenheten

Vilka smarta lösningar kan man ha i ett hem då? Förslagsvis automatiska system för säkerhet, uppvärmning och el. Med en app i mobilen går det att fjärrstyra termostaten och belysningen. Detta är perfekt om du är bortrest. Då kan du tända och släcka lamporna som du vill för att skrämma bort inbrottstjuvar. Du kan också sänka värmen för att spara pengar. När du sedan är på väg hem höjer du upp den, så slipper du frysa när du kliver in genom dörren.

Andra smarta lösningar är appstyrda tvättmaskiner. Med en knapptryckning från mobilappen sätter du på maskinen när du är på jobbet. När du kommer hem är tvätten ren och klar för att hängas. Eller varför inte installera ett kylskåp med kamera. Då kan du se vad som behöver handlas när du står i affären. Att skriva inköpslistor blir då ett minne blott.

Antalet smarta funktioner slutar inte där. Eller snarare, de börjar även med smarta lösningar. En lägenhetsrenovering i Stockholm är exempelvis ofta skapad med hjälp av smarta appar och program. Ett exempel på det är 3D-modellering. Med ett sådant program kan du enklare se hur möbler, material och färger kommer se ut och fungera tillsammans. Smart teknik är bara så himla – smart!