Kategorier
Måleri

Så gör en målare i Vasastan för att spackla snyggt

Det finns så många olika tekniker, speciellt om man reser till andra länder. Hur gör en proffsig målare i Vasastan för att få ett perfekt resultat varje gång?

Måleri är ett yrke som finns i de flesta länder, och som uppskattas av alla. Vilken njutning att kliva in i ett rum som har målats av en duktig målare. Det märks så tydligt skillnad på proffs och hemmafixare. Det är lätt att kleta lite färg på fel ställe, hamna utanför linjen och att dra ett penseldrag mitt på den nyrollade ytan. Det bara händer ibland, fast inte med en erfaren målare i Vasastan.

Varje målare vet att underarbetet är nästan viktigare än måleriet. Det gör att de proffsigaste målarna tar tid på sig när det kommer till att spackla och slipa, så att allt är perfekt innan de ens tar i en pensel. Det går såklart snabbt när man är proffsig, men det är något som kommer med åren. Är man nybörjare så behöver man ta sig tid att sätta sig in i spackling och slipning.

Favoritverktygen vid grundarbetet för en målare

När man ska ta sig an en vägg så börjar man alltid med att skruva loss gamla skruvar, ta ner gammal tapet och flagnande färg, och att fylla igen stora och djupa hål. Varje målare håller sin skruvmejsel och stålspackel kär i det här stadiet. Det ska gärna vara en stålspackel av extra bra kvalitet, som är riktigt hård, för att få bort alla skavanker.

När man är nöjd med det första steget så är det dags att spackla. Vanligtvis vill man ha fyra spacklar. En lite mindre, som oftast hamnar i spackelhinken för att snabbt kunna ösa på mer spackel. Sedan vill man ha tre spacklar i olika storlek för att komma åt alla ytor. Ju större spackel du använder på väggen, desto snabbare går det, men det kräver mycket styrka och stadighet i händerna.

Ta reda på mer om måleri genom att besöka målarevasastan.nu.