Kategorier
Måleri

Tips på hur man väljer rätt kulör

Färg är ett roligt och enkelt sätt att förnya sitt hem med. Utbudet av färg har aldrig varit större än vad det är idag och det finns många olika kulörer att välja på för både tak, väggar och golv.

Det roligaste med att förnya sitt hem med färg är att välja kulör. Det är också det svåraste och det kan lätt bli fel, men det finns några knep som underlättar. Det är svårt att bedöma kulörer från små färgkartor och oftast upplevs kulören ljusare än vad den sedan blir i verkligheten. I stället kan man köpa hem provburkar av de färger man är mest intresserad av och börja med att måla på en större kartongbit. Fördelen med att måla på en kartong och inte direkt på en liten del av väggen är att man sen flytta runt denna i rummet och studera hur ljuset på de olika platserna påverkar kulören.

Ta hjälp av en pålitlig målerifirma

Det finns också olika appar till mobilen eller surfplattan där man kan jämföra kulörer med hjälp av den inbyggda kameran. Men man ska tänka på att man studerar kulören på en skärm och den blir inte exakt som i verkligheten. Därför kan det vara bra att också be en erfaren målare om råd. De vet hur kulörer påverkas av olika ljus och hur man kan kombinera olika färger för att skapa en balanserad och vacker helhet. Det är en av de stora fördelarna med att ta hjälp av en pålitlig målerifirma vid renoveringen.