Kategorier
Renovering

Anlita proffs vid total lägenhetsrenovering

Gillar du att fixa och dona i hemmet? Funderar du på om du ska renovera lägenheten själv eller om du ska ha råd att anlita proffs? Valet beror troligen på hur stora förändringar du ska göra.

Ska du göra en enklare renovering av din lägenhet kanske du kan göra det själv om du är händig. Alltså, att måla väggar, tapetsera och i vissa lägen lägga golv. Allt beror på din erfarenhet, skicklighet och hur avancerad renoveringen är.

Ska du utföra en total lägenhetsrenovering inklusive kök och badrum så är det verkligen läge att anlita proffs. För våtrumsrenovering, rördragningar och el behövs certifierat folk för att det ska bli en godkänd renovering.

Kanske vill du rent av göra om rummen i bostaden så du vill riva bärande vägg. Då är det tryggt att ha hantverkare med många års erfarenhet engagerade i din lägenhetsrenovering.

När bostaden börjar om

Vilka enorma möjligheter det innebär när du tar dig an en total lägenhetsrenovering. Dina enda begränsningar är ytterväggarna. Tänk ytan som ett vitt papper. Vilka rum behöver du, vilka funktioner och vilka ytor? Kanske anlitar du en byggfirma som är experter på denna planering. Tänk att få se din nya lägenhet växa fram i ett ritningsprogram på datorn. Att testa, skapa, flytta och tänka kreativt.

När du anlitar en byggfirma med erfarenhet så kan de gällande regler. Vilka väggar kan flyttas, är de bärande eller ej? Vad får man göra i en bostadsrätt och vad behöver man söka tillstånd för? Anlita proffs och skapa det du önskar.