Kategorier
Kök Renovering

Så förbättrar man köket vid renoveringen

En köksrenovering kostar ofta en del och det är inte så ofta man har möjlighet att renovera köket. Just därför är det viktigt att det blir som man önskar. Här är några bra tips på saker att tänka på.

En köksrenovering är ofta ett större projekt som kostar lite mer och som man inte gör så ofta. Därför är det viktigt att man lägger upp en budget samt funderar över vilka saker som inte riktigt fungerar i det gamla köket och hur man kan förbättra dem. Det kan vara saker som fler vägguttag, en lite högre arbetsyta, ett större skafferi, öppna hyllor för sånt som ska vara lättillgängligt, bättre arbetsbelysning med mera. Själva planeringen är jätteviktig och det är då man skapar sitt drömkök och ritar in allt det man vill ha. Självfallet finns det vissa begränsningar beroende på vilken yta man har att jobba med, men det mesta brukar gå att få in även på liten yta genom olika smarta lösningar.

Fördelen med totalentreprenad

Genom att välja en byggfirma med totalentreprenad så spar man både tid och pengar då de erbjuder både målare, elektriker, plattsättare, vvs-tekniker och snickare under samma tak. Genom att tidigt involvera dem i projektet kan de komma med bra råd och smarta lösningar. Kanske kan man spara pengar genom att måla om de gamla köksluckorna och då i stället satsa på en mer exklusiv bänkskiva i sten? Eller kanske ta tillvara på hela utrymmet och platsbygga köket så att det passar precis?