Kategorier
Renovering

En golvläggning är grundläggande hemvård

Alla golv slits med tiden. Vissa snabbare, andra långsamt. När det gått tillräckligt långt och reparation inte längre är ett alternativ behöver golvet ersättas. Hur väljer man rätt golv?

Förr eller senare kommer det att hända också dig. Det händer alla. Golven i din bostad kommer att slitas och få skavanker. Barnen – och kanske även de vuxna – kommer spilla ut drycker. Husdjuren har klor som gör märken, såvitt ni inte enbart har ormar som gosedjur. En dag är golvet förbrukat,

Att byta golv är ett stort jobb och en ganska stor kostnad. Det är också nästan alltid ett stort lyft för en bostad. Ett fräscht golv ser både snyggt ut och fungerar bättre. Ni väljer själva material och utseende och får ett golv som passar er egen stil. Många passar också på att installera golvvärme när man ändå håller på.

Olika typer av golv och olika typer av golvläggning

Alla typer av golv passar inte överallt. Undantaget kanske kan sägas vara klinkergolv, som faktiskt kan användas i alla bostadens utrymmen. De flesta väljer ändå att installera laminatgolv eller olika typer av trägolv. För övrigt ger en blandning av olika golvmaterial i bostaden liv åt hemmet om man bara tänker till lite innan.

Många väljer att själva lägga golv men det är ett mycket bättre alternativ att låta en golvläggare sköta den saken. Resultatet blir professionellt på ett helt annat sätt. Det går fortare och dessutom slipper du krypa runt på knä. Ett nytt golv gör hela rummet nytt. Läs mer om golvläggning på denna webbsida: https://www.bbmdalarna.se