Kategorier
Artiklar

Nyttjande av extra ytor

Ytor som ligger som tillägg till lägenheten brukar vara för förvaring. Men det finns även möjlighet till andra ytor som uteplatser eller balkonger som på ett bra sätt ökar bostadens yta.

När man bor i en lägenhet så brukar varje kvadratmeter kosta extra. Därför drar man gärna ner så mycket som möjligt på storleken för att få ner hyran. Det gör också att alla extra ytor som tillhör lägenheten blir mycket uppskattade. Ofta är det förråd i källare eller på vind som går att använda till extra förvaring. Men om man har tur så kan man hitta en lägenhet som har uteplats eller en balkong som hör till. Det kan vara en yta som är mycket sparsmakad eller en yta som är stor som ett rum.

Ute eller inne

En balkong är en yta ute som kan göras om till en yta inomhus om man vill. Med en inglasning kan balkongen få skydd mot väder och vind, eller till och med isoleras så pass mycket att det blir en beständig del av boendeytan. Det kan till och med bli ett extra sovrum där.

Ibland så är balkongen redan inglasad när man flyttar in, men om man själv vill få det gjort så är det lättast om man bor i en bostadsrätt. Det innebär att man äger sin lägenhet och därför har det lättare att få göra vad man vill, även om föreningen som ansvarar för gemensamma ytor och fastigheten i stort har, och ska ha, åsikter om fastighetens helhet.