Kategorier
Artiklar

Att väljer rätt golv

Vilket golv är det bästa? Hur ska man tänka när man ska välja ett nytt golv? Finns det regler för hur ett golv ska läggas? Får vem som helst lägga ett nytt golv? Här kommer svar på frågor om golv.

När man ska lägga ett nytt golv så ska man börja med att besvara några frågor. Ska golvet läggas i ett våtrum? Det är den viktigaste frågan av de frågor som man kan ställa sig, eftersom våtrum sätter helt andra krav på golvet än andra rum. Alla golv kan vara i alla andra rum. Men endast några olika typer av golv fungerar i ett våtrum. Sedan bör man besvara ytterligare några frågor. Vilket slitage kommer golvet utsättas för? Hur lätt vill man kunna rengöra golvet? Vilken stil är man ute efter? Vill man ha ett slipningsbart golv?

Lägg golvet på rätt sätt

Det finns regler för hur man lägger ett golv. Det handlar främst om hållbarhet, men även om skönhet. Man bör till exempel lägga ett plankgolv så att solens strålar faller längs med plankorna. Det ska även vara ett helt rakt under golvet för bästa resultat. Vem som helst får lägga ett golv, men är man osäker så är det klokt att anlita en golvläggare. Det är också en yrkesgrupp som kan alla tips och knep för att golvet ska bli så snyggt och hållbart som möjligt. Är det frågan om ett golv i ett våtrum så ska man definitivt använda en yrkesman så att inga fuktskador eller något liknande kan uppstå. Läs mer om golvläggare på denna webbsida: https://www.golvläggarestockholm.biz