Kategorier
Badrum

Badrumsrenovering i Örebro med liten budget

En badrumsrenovering kan kosta en hel del men det går att renovera badrummet även med en mindre budget. Här kommer några användbara tips till er i Örebro.

Badrummet ska man helst inte renovera själv då det är viktigt att tätskiktet blir bra. Därför kostar en badrumsrenovering ofta lite mer än andra renoveringar. Men man kan komma ner i pris genom att välja enklare material och inredning. Fast man ska givetvis inte kompromissa med kvaliteten då badrummet används dagligen.

Ibland kan man hitta restpartier av kakel och badrumsporslin till lägre pris i butiker men också på olika försäljningssajter på nätet. Att använda sig av totalentreprenad i stället för att anlita varje hantverkare för sig brukar göra att renoveringen blir billigare men också att den går snabbare. Självklart ska man även använda sig av rot-avdraget.

Tänk på att en badrumsrenovering kräver särskilda hantverkare

Ska man renovera badrummet i Örebro är det viktigt att man följer de särskilda regler som finns. Förutom vissa byggregler måste även de hantverkare som utför renoveringen inneha våtrumscertifikat. Bortser man från detta och det senare uppstår problem på grund av felinstallationer, får man inte ut något på sin försäkring.

Kontrollera därför att byggfirman eller de hantverkare som ska göra renoveringen har de certifieringar som krävs. Detta gör man enklast genom att be om att få se yrkeslegitimationen. En hantverkare som kommer med bortförklaringar eller inte genast visar upp den ska man inte anlita. Ta även referenser från tidigare kunder och kontrollera dessa.