Kategorier
Tak

God taksäkerhet är A och O för fastighetsägare i Stockholm

Taksäkerhet är en mycket viktig fråga för alla fastighetsägare i Stockholm. Du kan inte förvänta dig att någon vill arbeta på ditt tak om det inte är säkert.

För fastighetsägare borde taksäkerhet vara ett ärende som ligger högt upp på prioriteringslistan. I alla fall för de fastighetsägare som har ett hus med tak på, vilket sannolikt är samtliga. Och har man ett tak – då kommer man då och då ha behov av någon som kliver upp och utför arbeten på taket. Det är då frågan om taksäkerhet träder in.

Oavsett hur väl du och entreprenören som utför arbetet är försäkrade är det först och främst att förhindra en olycka som är det viktigaste. Inte att fastställa ansvaret efteråt eller att få ersättning utbetalad från försäkringsbolaget. Det viktigaste är att arbetaren som utför uppdraget inte trillar ned från taket. Det finns nämligen värden i livet som inte går att ersätta. Livet självt, till exempel.

Åtgärder för god taksäkerhet förhindrar olyckor på tak i Stockholm

Det finns företag som arbetar uteslutande med att skapa god taksäkerhet på fastigheter i Stockholm. Det kan handla om att installera takskydd, stegar, räcken för fästning av säkerhetslinor i – eller något helt annat. Vad just ditt tak behöver för att vara säkert att arbeta på kan fastställas genom en besiktning.

Att ta taksäkerhet på allvar är något varje fastighetsägare ansvarar för att göra. Det finns också en risk att seriösa byggfirmor eller sotare inte ens går med på att utföra arbeten på ditt tak om de bedömer arbetsmiljön där uppe som osäker. Detta vill du som fastighetsägare självklart undvika, och kan också göra det genom att anlita en expert på taksäkerhet i Stockholm.

Läs mer information och tips för dig på: taksäkerhetstockholm.nu