Kategorier
Artiklar

En inredare och en plattsättare

Olika yrkeskategorier kan passa olika bra i en privat relation. Hantverkare passar med hantverkare, eller inte alls. Hur vet man om det är kemi mellan personer och om de bör starta företag ihop?

Tänk dig att det uppstår romans mellan hantverkare i ett renoveringsprojekt. Plötsligt över cement, kakel och fog möter plattsättaren och inredningsdesignern varandra. Hon som bara älskar kakel och klinker av alla de slag. Bland alla mönster och material står mannen plötsligt framför henne. En man som kan skapa med dessa underbara material. Givetvis handlar det om kärlek vid första ögonkastet. Hon stannar upp i stunden, med en kakelplatta i handen och med ögonen djupt försjunkna i hans. Han sitter på knä och ser upp på den vackraste varelse han någonsin sett. Hon slår sig ner på den råa cementen och tiden försvinner. Dagen är kommen då en inredare och en plattsättare finner varandra.

Match made in heaven

Det visar sig vara en underbar matchning och relationen leder efter några år till att de startar ett gemensamt bolag som specialiserar sig på köks- och badrumsrenoveringar. Hon designar och ritar och han sköter större delen av det praktiska. Firman erbjuder betydligt många fler tjänster utöver plattsättning i Stockholm och då nyttjar de sina kontakter i branschen. Båda parter i företaget har nätverk bland alla väsentliga typer av professioner som behövs i samband med en renovering. Vid renovering av exempelvis badrum behövs ju riktiga våtrumsexperter inom både el och snickeri. Underarbetet med våtrumsspärrar och golvvärme hanterar givetvis en skicklig plattsättare helt själv. Färg på fog väljer han såklart i samråd med henne såväl som färg och material på badrumsmöblerna och toalettstolen.

Special med extra allt

Du som väljer att anlita vårt kärlekspar till din badrumsrenovering kan räkna med att få det bästa av det bästa när det kommer till kakel och klinker. Hon har smak för mönstrat och handtillverkat och han placerar dem i en perfekt helhet med professionella fogar. Tänk dig marockanskt kakel med den underbara hantverkskänslan, ett mönster i djupt grönt och mörkt blått och på väggarna kolsvart och matt med struktur. I ett kaxigt och mörkt badrum krävs extra mycket belysning och gärna mässingsarmaturer. Komplettera med badhanddukar och textilier i matchande färger och glöm inte de snygga badrumsattiraljerna som tvålpump och muggar. Snygga flaskor till tvålar, schampo och annat finns det mängder att välja och vraka mellan. Levande växter och ljus gör inredningen komplett.