Kategorier
Artiklar

För eller emot balkonginglasning

En inglasad balkong kanske stänger ute väder och vind, men den stänger istället inne värme och mys. Vad är din erfarenhet av oinglasade balkonger, är du för eller emot och i så fall varför?

För dig som gillar vanliga balkonger utan inglasning finns fördelarna med att njuta av väder och vind. Du slipper allt damm och smuts som fastnar på glasrutorna och gör att du behöver rengöra dessa. Du kan enkelt ta emot besökare som klättrar direkt in via balkongrutan och du kan ha blommor som hänger ut över räcket. Dessutom sparar du givetvis de pengar som en inglasning av din balkong skulle kosta och allt bök och stök som uppstår i samband med montering. Men annars då? Kan fördelarna med balkonginglasning överväga en icke inglasad balkong? Eller är du helt bestämd med att det inte är för dig?

Fördelar med balkonginglasning

Tänkt dig nu istället att du gör investeringen och väljer balkonginglasning. Fördelarna är så klart många. Plötsligt får du ett extra rum i din bostad. Ett rum som du kan möblera utan att behöva ta hänsyn till väder och vind. Ett rum som du kan stänga så inga ovälkomna besökare eller fåglar och andra djur tar sig in. Med en inglasad balkong kan du njuta större delar av dagen så väl som större delar av året ute på din balkong. Vill du gärna ha solens strålar direkt på ditt ansikte kan du givetvis dra fönstren åt sidan likväl som du på vintern kan öppna för att få en bättre syn på snöflingorna.