Kategorier
Renovering

Ett fönsterbyte som märks

Att byta fönster verkar inte så märkvärdigt. Rutorna ser ungefär likadana ut och ofta ser man ingen större skillnad. Men i praktiken är det en enorm skillnad, som du upplever när du har bytt.

Fönster byter man kanske för att träet är dåligt och färgen flagnar. Har man målat om ett antal gånger så är man trött på att fönstren ser slitna ut. Det är modernt att renovera hemma och det är många som gör fönsterbyte i Stockholm. Har du funderat på att byta fönster? Den stora skillnaden märker du inte förrän efteråt, när du redan har bytt. Och det är en enorm skillnad, faktiskt. Kanske inte så mycket utseendemässigt som när det gäller prestanda.

Ljudisolering och energibesparing

Har du gamla fönster och till exempel byter dem mot träfönster klädda med aluminium utvändigt, får du det allra bästa. De blir underhållsfria, men du har ändå en gedigen träkänsla i fönstret. Du behöver inte måla längre, utan de håller sig snygga, så du sparar på jobb. Du byter verkligen upp dig när du anlitar en firma för att byta dina fönster. Dessutom höjer det husets värde.

Den stora skillnaden är att trafiken inte hörs så mycket. Det blir förbluffande hög ljudisolering om man har haft gamla fönster och exempelvis byter till nya treglasfönster. Dessutom sparar man på energi, för glasen numera har helt andra egenskaper än de gamla. Man slipper öppna upp fönstret och putsa fyra sidor. Det är bara en insida och en utsida, så även en sådan rutin som fönsterputsning underlättas.