Kategorier
Renovering

Hur man får ett nytt golv igen

Om golvet börjar se tråkigt och skadat ut så kanske man kan slipa om det. Har man den möjligheten så innebär det att golvet behändigt kan åtgärdas så att det ser nytt och fräscht ut igen.

Med ett slipningsbart golv har man köpt sig ett golv som kommer vara förändringsbart och billigt i längden. Det är ett golv som går att laga och att renovera, utan att det kostar några stora pengar. Och man slipper allt stök och bök med att riva ut och lägga ett nytt.
Det finns idag spackel som kan användas till att laga mindre skador på ett trägolv, och det ser ut som om det vore trä. Större skador går lätt att åtgärda genom en planka eller en träbit som läggs ny.

En värld av möjligheter

Vid slipning av golv skapar man sig ett helt golv utan fläckar, men även en tom duk som bara väntar på att fyllas med färg. För i och med att ytan slipas så tas även ytbehandlingen bort och det är möjligt att måla om med vilken färg och nyans man än önskar. Kanske ofärgad lack, olja eller såpa? En heltäckande färg eller en lack med en nyans i? Varför inte slå till på stort och måla en bård längs med väggen och ett stort motiv på mitten av golvet? Kanske en kompassros eller något annat som man känner passar med huset och de som bor där. Med golvslipning får man en värld av möjligheter. Bor du i Nacka och behöver hjälp med golvslipningen så kan du kontakta golvslipningnacka.se