Kategorier
Måleri

Måla om – ett enkelt sätt att förnya

Tröttnat på väggarna eller husfasaden? Ibland behövs det en förnyelse. Det finns enklare lösningar än att flytta. Det är äntligen dags att måla om! Nya fina kulörer gör närmiljön som ny.

När man ser sig omkring kanske man ser en sliten husfasad som börjat flagna. Dörrlisten som barnen hade krocklek med är skavd. Tapeterna har gulnat för länge sedan och gett upp. Man blir ganska trött och orkeslös bara man tänker på det.

Nu är det dags att ta tag i det hela! Det behöver inte bli något utdraget projekt. Att själv få bestämma kulör och motiv är ju det roligaste i sig. Sedan kan man leja bort jobbet till någon som är erfaren och har kunskap om hur arbetet görs på bästa sätt.

Självklart kan man ansöka om ROT-avdrag!

Kontaktar man erfarna målare kan de komma och titta på vilken typ av arbete som behöver utföras. Det är lätt att tänka att det bara är väggarna som skall göras. För helhetsintrycket kan det också vara värt att måla om det som är i anslutning till väggarna, såsom dörrar, dörrkarmar och lister.

Vid utomhusmåleri så är det husfasader av olika slag som målerifirman gärna hjälper till med. Målarna kan även måla om staketet om sådant finns. Det är bra att tänka på att ROT-avdraget gäller för de allra flesta målningsjobb, dock inte staket. För att få ROT-avdrag för måleritjänster behöver uppdragsgivaren och företaget bestämma sådant innan. Själva ROT-avdraget får den eller de som äger fastigheten ansöka om.