Kategorier
Solceller

Solceller – för en BRF med siktet inställt på framtiden

Solceller på taket är en bra idé om din BRF vill tänka på framtiden – både planetens framtid och de framtida försäljningspriserna på föreningens lägenheter.

Oavsett om du tror att klimatkrisen är bluff, båg och fake news eller om du är geuint oroad för planetens framtid kan det finnas anledning att titta närmare på hur huset du bor i värms upp. Varifrån kommer energin? Och hur mycket av den energikällan finns det?

Vissa saker på planeten kan faktiskt ta slut. Som oljan, till exempel. Även om den sannolikt inte kommer ta slut inom din livstid finns det ändå en ändlig mängd olja tillgänglig på planeten Jorden. Det som däremot kommer brinna i evinnerlig tid, är solen. (Och om solen slocknar har du betydligt större problem än energikostnaderna för din BRF, men förhoppningsvis har människan lyckats kolonisera andra planeter vid det laget.)

Solceller för BRF – en USP

Skämt åsido, solceller för BRF är ett bra sätt att spara pengar till föreningen. Många bostadsrättsföreningar har stora outnyttjade ytor på taket som lämpar sig riktigt bra för solceller och solpaneler. På vissa platser i landet kan en BRF till och med lyckas bli självförsörjande på el genom att installera solceller.

Solceller är också något som många förknippar med ett medvetet miljötänkande, och kan locka många spekulanter på visningarna av lägenheterna i er förening. Många väljer hellre en BRF som producerar egen el på taket än en som bränner olja i en panna i källaren. Helt klart en bra USP (unique selling point).