Kategorier
Bygg

Med en modern isolering behöver du varken frysa eller svettas i Örebro

I Örebro har man alltid behövt isolering till sina hus. Isoleringen har dock uppdaterats sedan man var tvungen att plocka den från stenarna bakom knuten.

Det fanns en tid när husen isolerades med mossa. Sedan kom en tid när husen isolerades med glasfiber som kliar och dessutom förstör miljön. Nu lever vi lyckligtvis i en tid när isolering är både effektiv och miljövänlig. Med en modern tilläggsisolering behöver du inte frysa och miljön skonas.

Det finns många anledningar att skaffa bättre isolering i Örebro. Bergslagen har ett bistert vinterklimat och om somrarna kan det bli stekande varmt. En bra isolering stabiliserar inomhusklimatet i ett hus och det blir en jämnare temperatur över året. Det blir varmare på vintern och svalare på sommaren helt enkelt.

Modern isolering är mjuk som mossa men utan att vara mossa

En ordentlig isolering består av flera olika lager som alla måste vara korrekt utförda. Om man missar en fuktspärr eller sätter isoleringen på fel plats kan det leda till skador på ditt hus. Det krävs kunskap och kompetens för att isolera på rätt sätt. Huset ska andas samtidigt som det hålls varmt eller svalt.

Borta är tiden då man behövde stå ut med iskalla drag vintrarna igenom. Borta är tiden då man fick skrynkla tidningspapper och stoppa i väggarna. Borta är också tiden då isolering var lika med röda, kliande utslag över hela kroppen. Nuförtiden är isolering så mjuk att du skulle vilja sova på den.