Kategorier
El

Vilka värmepumpar fungerar bäst i Stockholm?

Med en värmepump kan man hålla uppvärmningskostnaderna på en relativt låg nivå. Men vilka värmepumpar fungerar bäst i Stockholm? Här kommer några tips.

I Stockholm kan det bli rejält kallt på vintern och det gäller att ha en värmepump som klarar att också värma vid riktigt låga minusgrader. Faktum är att det har hänt en del de senaste åren inom tekniken och det är inte längre bara bergvärmepumpen som kan producera värme när det är riktigt kallt.

Även en luftvärmepump kan förse huset med skön värme på vintern. En luftvärmepump har också den stora fördelen att den är relativt billig att installera. Till skillnad från en bergvärmepump som förstås kräver att man också borrar en energibrunn. Det finns också jordvärme-, sjövärme- och frånluftspumpar som är anpassade för nordiskt klimat.

Anlita ett företag som är experter på värmepumpar

Att själv klura ut vilken värmepump man ska ha är inte lätt. I stället ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserat på olika typer av värmepumpar. Då tar de fram ett eller flera förslag på värmepumpar som passar och går igenom deras alla för- och nackdelar. Bäst är att vända sig till ett företag som erbjuder totalentreprenad.

Då köper man värmepumpen från företaget och de sköter även själva installationen och ställer in den korrekt så att den förser huset med tillräckligt med värme och varmvatten. Då vet man också vem man ska kontakta om det uppstår några problem. Men också när det är dags för service.