Kategorier
Artiklar

Vad höjer mysfaktorn lika mycket som en braskamin?

Knastret från brasan, lågornas lek, värmen som sprider sig – för många är det det ultimata myset. Att elda i en braskamin, titta in i elden och känna värmen. Du kan också uppleva det myset.

En braskamin skänker både ljus och värme. Det är en plats att samlas kring, en plats för vila och återhämtning och en plats för mys. Ensam i en fåtölj med en god bok och en kopp te, eller med hela familjen och gemenskapen som uppstår.

Har du ingen kamin idag och funderar på att skaffa en? God idé, det kommer höja känslan av ett ombonat hem, själva mysfaktorn, men också värdet på din bostad. En annan fördel är att du aldrig behöver frukta ett elavbrott, du kan alltid tända en brasa och få värme. Varför inte samlas runt kaminen istället för TVn, och umgås, berätta historier och rå om varandra även utan strömavbrott?

Nya braskaminer är klimatsmarta

På senare år har utvecklingen gått snabbt när det gäller kaminer. Dagens braskaminer har betydligt bättre verkningsgrad och bättre förmåga att sprida värmen. Idag är det både effektivt och ekonomiskt att värma sin bostad med en braskamin.

I Göteborg hittar du moderna braskaminer som har mer än dubbelt så bra verkningsgrad som de äldre kaminerna. Nya kaminer är koldioxidneutrala, de bidrar inte till växthuseffekten. Att elda med ved är klimatsmart eftersom ved är en förnyelsebar energikälla. Få saker skänker en bättre känsla än att veta att man är klimatsmart samtidigt som man njuter en mysig brasa. Läs mer om braskaminer på denna webbsida: https://www.braskaminergöteborg.se